Puslapiai

2015 m. sausio 20 d., antradienis

Straipsniai jaunoms mūsų blogo skaitytojoms. "Pagalba jaunesnėms" (1 dalis jau čia pat)

Sugalvojau rašyt straipsnius per kuriuos padėsiu kiek jaunesnėms mūsų blogo skaitytojoms. Tos temos bus nuo lytinio brendimo iki sporto. Manau kai kurie straipsniai bus įdomūs ir kitoms. Apie sportą norėčiau, kad visos skaitytų. Nenorėčiau kažko laukt ir pradėsiu.

Kaip auga krūtys?

Tiesa sakant šia tema nelabai norėjau kalbėt, bet juk reikia?

Brendimo metu krūtys paprastai vystosi keturiais etapais.  Jei tau atrodo, kad vieną kurį etapą prašokai, nepulk į paniką - ne visos mergaitės bręsta vienodai. Tarp pirmo ir ketvirto etapo gali praeiti nuo ketverių iki penkerių metų. Tavo krūtys galutinai susiformuos 18 metų.

Liemenėlė 

Jei tavo krūtys jau pradėjo augti, pagalvok, ar ne laikas nešioti liemenėlę, ir kaip žinoti, kada tas laikas ateis. Tai priklauso nuo to, ar tavo krūtys didelės, ar mažos. Gali pradėti nuo sportinių liemenėlių, nešioti jas kaip viršutinę drabužių dalį, ypač jei aktyviai sportuoji. Jei tavo krūtinė didelė, patartina liemenėlę dėvėti visą laiką. Tik nepulk jos pirkti vien dėl to, kad likai vienintelė klasėje jos nedėvinti. Liemenėlę pradėk nešioti tada, kai su ja jausiesi daug patogiau nei be jos. Labai svarbu atrasti sau tinkamą dydį. Liemenėlių dydžiai žymimi skaičiumi ir raide. Skaičius rodo krūtinės apimtį matuojant po krūtimis, raidė - liemenėlės kaušelio, tai yra tavo krūtų, dydį. Liemenėlės parduodamos tokių kaušelių dydžių: A, AA, AAA, B, C, D, E... Dažniausia krūtinės apimtis - B ir C. Liemenėlės (krūtinės apimties) dydžiai - 65, 70, 75, 80, 85, 90 arba 1, 2, 3, 4, 5 ar XS, S, M, L, XL. Jei jau žinai savo liemenėlės dydį, pamėgink ją PASIMATUOTI. Išsirink parduotuvę su gerai įrengtomis persirengimo kabinomis, kur būtų dideli veidrodžiai, kurioje gausus modelių, spalvų ir (svarbiausia) dydžių pasirinkimas.


Gera liemenėlė ta, kurią užsisegusi jausiesi taip, tarsi jos nebūtų. Tai reiškia, kad jos forma ir dydis puikiai tinka tavo krūtims. Jei liemenėlė pernelyg maža, nusiėmusi pamatysi odoje įsispaudusias rumbes. Kita vertus, per didelė liemenėlė blogai prilaikys krūtis. Netinkama jų padėtis užsisegus liemenėlę tavo besivystančiai krūtinei padarys daugiau žalos nei naudos. Prieš eidama gult visuomet nusisek liemenėlę, nes be jos miegoti daug patogiau.







Šiam kartui tik tiek. Rašysiu po mažai ,  nes tada bus įdomiau. Tikiuosi padėjau? Ateee.

Komentarų nėra: