Puslapiai

2015 m. sausio 26 d., pirmadienis

Rūkymas

Sveikos, panelės. Norėčiau su jumis pakalbėt rūkymo tema. Visos šį žodį žino. Ir dabar rūkymas yra madoje. (Kada gi jis nebuvo?..) Dauguma paauglių net neturėdami 18 jau rūko. Tai tik dalis kuria žinot. Norėčiau, kad po šio straipsnio jūs atsakytumėt sau "Ar verta rūkyti?"

Rūkymas

Rūkymas – medžiagos (dažniausiai – džiovintų tabako augalo lapų) deginimas ir išskiriamų dūmų įkvėpimas. Paprastai rūkymu įvardijamas būtent tabako rūkymas (šiame straipsnyje bus kalbama apie jį). Dūmai išgaunami įvairiais tam skirtais prietaisais.  Plaučiuose iš dūmų į kraują efektyviai perduodamos narkotinės arba psichotropinės medžiagos. Labiausiai paplitęs pasaulyje tabako rūkymas. Tabako dūmuose yra nikotino, kuris turi trumpalaikį stimuliuojantį poveikį, tačiau sukuria stiprią fiziologinę ir psichologinę priklausomybę.


Rūkymo būdai


  • Cigaretė – tai gaminys, pagamintas iš džiovintų ir supjaustytų tabako lapų, susuktų į popierinį cilindrą (paprastai trumpesnį nei 120 mm ir plonesnį nei 10 mm). Cigaretė uždegama viename gale ir jai leidžiama smilkti, dūmai įkvepiami per kitą galą (dažniausiai su filtru). 
  • Cigaras – tai tvirtai susukti ir fermentuoti tabako lapai. Vienas cigaro galas uždegamas, dūmai įkvepiami per kitą. Istoriškai geriausiais laikomi Kubos cigarai, tačiau cigarams tinkamas tabakas taip pat gausiai auginamas ir Brazilijoje, Kamerūne, Indonezijoje, daugelyje Centrinės Amerikos šalių. 
  • Pypkė Kaljanas (kitaip dar vadinamas šiša arba vandens pypke)
  • Bongas (taip pat dar vadinamas vandens pypke)

Rūkymui darantys įtaką veiksmai

  • Nikotino poveikis psichikai – tabako dūmuose yra nikotino, kuris yra psichostimuliatorius, kurio poveikis panašus į acetilcholino. Nikotinas sukelia trumpalaikį atminties ir koncentracijos pagerėjimą, tačiau tuo pačiu sumažina acetilcholino išsiskyrimą. Dėl to nikotinas, pakeisdamas natūralią smegenų medžiagą, greitai sukelia priklausomybę. Taip pat manoma, kad nikotinas padidina dopamino lygį smegenyse.
  • Priklausomybė nuo nikotino – nikotinas yra cheminė medžiaga, kuri labai greitai sukelia stiprią priklausomybę. Dauguma rūkančiųjų tai daro ne savo noru – jie yra bandę mesti, bet jiems nepavyko. Metus rūkyti, pasireiškia abstinencijos reiškiniai, tokie kaip nemiga, dirglumas, nerimas, širdies ritmo sumažėjimas. Statistikos duomenimis, iš metusiųjų rūkyti 60 % vėl pradeda mažiau nei po 3 mėnesių.
  • Rūkalų reklama – iki XX a. 8 dešimtmečio rūkalų reklama buvo legali daugumoje šalių. Šiuo metu JAV, Europos Sąjungos šalyse (įskaitant Lietuvą) bei daugelyje kitų šalių rūkalų reklama yra smarkiai ribojama, planuojamas visiškas reklamos (net ir netiesioginės) uždraudimas. Tabako kompanijos taip pat kaltinamos tuo, kad savo reklaminėmis priemonėmis skatina paauglius pradėti rūkyti.
  • Aplinkinių įtaka – kovos prieš rūkymą organizacijų teigimu, rūkyti pradeda dėl aplinkinių ir socialinės aplinkos įtakos. 
  • Kultūriniai ir tautiniai skirtumai – skirtingose kultūrose rūkymas yra nevienodai toleruojamas. Pvz., JAV rūkoma mažiau nei Europoje, o Europoje – mažiau nei Rusijoje ar Kinijoje. Vyrai rūko dažniau nei moterys.
  • Tėvų rūkymas – rūkančių tėvų vaikai patys dažniau pradeda rūkyti. Filmai ir televizija – filmų ir TV laidų herojai rūko, tuo būdu rūkymas siejamas su sėkmingu, normaliu ir priimtinu elgesiu. 
  • Depresija – žmonės, kuriems buvo diagnozuotas koks nors depresinis susirgimas, rūko dažniau, rečiau ir mažiau sėkmingai meta rūkyti.
  • Paveldimumas – paveldimumo poveikis nėra patikimai moksliškai įrodytas.
5 mitai apie rūkymą


Pirmas mitas: Rūkymas ramina nervus ir gelbsti nuo stresų. Atsakymas: Iš tikrųjų tabako komponentai neatpalaiduoja, bet paprasčiausiai slopina svarbiausius centrinės nervų sistemos sritis. Tačiau pripratęs prie cigaretės žmogus nebegali be jos atsipalaiduoti. Susidaro užburtas ratas: streso atsiradimas ir jo įveikimas priklauso nuo rūkymo.
Antras mitas: Rūkantys žmonės ilgiau išlieka liekni. Atsakymas: Pirma, aplink pilna rūkančių storulių, antra, cigarete slopindami alkio jausmą skatinant atsirasti gastritą ir dvylikapirštės žarnos opą. Trečia, lieknėti nuo rūkymo - tai tas pat, kaip įsiskiepyti infekcinę ligą ir nuo jos tirpte sutirpti.
Trečias mitas: Cigaretė sušildo kai šalta. Atsakymas: Tabako dūmai tikrai suteikia šildomąjį efektą, nes jame esantys nuodai sutraukia kraujagysles, padažnina pulsą ir padidina kraujospūdį. Ar verta taip šildytis, kad vėliau įsitaisytumėt hipertenziją?
Ketvirtas mitas: Tiek daug žmonių pasaulyje rūko, ir nieko, gyvena. Atsakymas: Gyvena, bet kaip? Jaunų dar nevargina skausmai, kuriuos sukelia rūkymas, bet vyresni dažniau serga ir gydosi nei gyvena visavertį gyvenimą. Šiais laikais įrodyta, kad rūkymas ir plaučių vėžys tiesiogiai susiję. Tabako dūmai sunaikina gena r53, kuris neleidžia atsirasti vėžiui, todėl rūkaliams šios ligos grėsmė padidėja 30 %. Be to, rūkaliai dažniau serga skrandžio opa, širdies kraujagyslių ligomis. Rūkymas dažnai sukelia chronišką bronchitą.
Penktas mitas: Mesti rūkyti laipsniškai mažinant nikotino dozę neįmanoma. Atsakymas: Sunku, bet galima. Užuot surūkius 5, o ne 10 cigarečių per dieną, geriau išbandyti nikotino terapiją. Ji atliekama taip: nusprendus mesti rūkyti į organizmą suleidžiama tam tikra nikotino dozė - taip siekiama užkirsti kelią rūkymo atsisakymo sindromui.


Šiandien mačiau jaunuolį kuris net neturėjo 18 metų. Jam buvo gal 15-16. Pro jį praeit buvo bjauru. Kvapas nežmoniškai bjaurus. Su ta cigarete jis niekad neatrodys "Kietas" Galbūt jis skaitęs apie tai, kad su cigarete nepasidarysi "Kietu" , bet jam turbūt vienodai rodo. Ir ne dėl to aš jums tai sakau. Sakau dėl to, nes jo gyvenimas patrumpėjo 10 metų jau. Neįsivaizduoju kiek jis laiko rūko, bet turbūt jau daug? 

Taip pat atsakykit ir į mano užduotą klausimą: Ar verta rūkyt?
Mano atsakymas tai NE, o tavo?
Emilija <3

2015 m. sausio 25 d., sekmadienis

Filmas "Unfriended"

Turbūt nieks nežino tokio filmo kaip "Unfriended". Filmo apie vieną merginą kuri nusižudė. Nusižudė vien dėl vieno video. Tai labai įdomu. Tiem kas nenori baisių sapnų sapnuoti patariu neskaityt. (Aš kažkodėl ne sapanavau :D)

Apie filmą

Prieš metus Laura Barns, nusižudė nes patyčios gavo daugiau gėdinga video jos vakarėlyje. Šeši iš jos klasiokų buvo ypač siaubingai nužudyti. Tą naktį kai merginos Lauros buvo laidotuvės jie nusprendė pasikalbėt per "Skype". Staiga jiems paskambina Lauros anketos "Skype" Jie visi atmetinėja, bet anketa vistiek prisijungia. Lauros anketa pradėjo rašinėt, kad kažkas šiandien mirs. Taip pat Lauros anketa klausinėjo kas paviešino video kur ji po vakarėlio gatvėj užmigo. Visi buvo iškėlę rankas ir staiga visiems dingo šviesa. Jie išsigando ir tada Lauros anketa pradėjo lėtai rašinėt skaičius 3... 2... 1.. ,o tada pradėjo dėtis
keisti dalykai. Vienas iš jų klasiokų pradėjo daužyt savo galvą į kompą, tada greit atsirado kokteilių plakiklis ir jis įdėjo ten savo ranką ir plakė. Vis rėkė ir cypė. Viena mergina turėjo vaikiną kuris ją paguldė ant lovos ir pradėjo nurenginėt ją. Visų ekrano vaizdas tapo neryškus ir po vieną vis išsijungė. Liko tik viena mergina kuri stovėjo ir rėkė. Tik tada ji apsiverkus surėkė ir skype pokalbis išsijungė. Nuo Sausio 16 Laura Barns rašinėja savo "Twitter" anketoj visokius dalykus kaip : "Kas paviešino tą video?" "Aš sugrįžau kalės" Ji taip pat žymi kai kuriuos žmones kurie mokėsi jos mokykloje. Ji rašė: "Šiąnakt tu mirsi" Ir pažymėjo kažkokį vaikiną kuris po tos dienos ir taip neatsirado.









Kaip ji nusižudė? Koks jos twitter?

Jos nusižudymą pamatysite paspaudę čia
Jos twitter'į pamatysite paspaudę čia
Filmo trailerį pamatysite paspaudę čia


Neverčiau jūsų to skaityti. Tikiuosi, kad nesapnuosit baisių sapnų. Čiau! :D
Emilija <3

2015 m. sausio 24 d., šeštadienis

Gyvenk lyg tai būtų paskutinė tavo diena!

Sveikos. Šiandien norėčiau pakalbėt su jumis apie viena tema. Kuri vadinasi "Gyvenk lyg tai būtų paskutinė tavo diena!" Norėčiau jums pateikt kelis pavyzdžius kaip džiaugtis ir išnaudot kiekvieną valandą, sekundę, minutę, dieną, mėnesį, savaitę, metus... Tad pradėkim.


  • Negailėk pinigų ir staigmenų, bei palepinimų
Turbūt ir Tu taupai kažkam pinigus nors kai sutaupai nieko neperki. Aš Tau siūlyčiau negailėt savo pinigų ir pirk sau tuos jau seniai norimus saldainius. Nustebink savo draugus ar tėvus su pakabuku ar kokia nors kita staigmena. Pasilepink ir save! Nusipirk to ko seniai troškai ir džiaukis! Juk reikia džiaugtis gyvenimu!












  • Nugalėk baimę kažkam
Visi žmonės kažko bijo. Tu taip pat bijai. Aš siūlau Tau nugalėt baimę. Bijai vorų? Ko bijai? Pati atsakyk sau ir tada pabandyk jį pernešt į kita vieta. Jei Tau šlykštu pradėk nuo mažiuko voriuko. Bijai aukščio? Kalnuose su "Cepelinu" užkilk į viršų ir Tu jau būsi nugalėjus baimę! Tai labai lengva. Atsimink - Gyveni tik viena karta!






  • Šypsokis, džiaukis ir mylėk
Svarbiausia yra šypsotis. Nesvarbu ar Tau skauda, ar Tau sunku - Tu to negali parodyt. Šypsokis ir džiaukis kiekvieną akimirka. Ji juk gali būt paskutinė. Nesvarbu, kad tada tau liūdna ir nesmagu. Tu turi išmokt parodyt visai ką kita nei iš tikrųjų yra. Ir svarbiausias dalykas tai mylėk. Mylėk ir globok artimą žmogų, nepažįstamą žmogų ir savo meilę bei kitus. Juk, bet kada gali pasibaigt gyvenimas!









  • Siek savo tikslų ir svajonių
Visi žmonės turi ir svajonių ir tikslų. Bet dažniausiai kažko norim ir tiesiog paliekam žodį "NORIU". Šiam įpročiui sakyk NE! Jei nori kažką įvykdyt tai Tu ir turi įvykdyt. Galbūt jau seniai svajoji apie naują telefoną? Susitark su tėvais ką galėtai padaryt, kad gautum naują telefoną. Pvz.: Tau tėvai pasako, kad mėnesį padėt jiems. Tu jiems padedi ir po mėnesio Tau jie nupirks. Tai labai lengva tik reikia noro. Ir siek visko nes gyvenimas trumpas!






  • Būk tokia kokia esi
Dažnai visi daro klaidą. Jie nori prisitaikyt prie visų. Kartais to reikia, bet.. yra tas BET. Jūs turit būt tokios kokios esat. Neklausyt kitų kurie jums sako "Tu visai netinki su mumis būt. Esi per daug gera" Šis dalykas dažniausiai verčia kažką pasikeist. BET NE! Tu negali keistis vien dėl kažkokių draugų kurie ankščiau ar vėliau gali pasišalint iš tavo gyvenimo. Taip, kad jei kam nors kažkas nepatinka nusišypsok ir nueik. Juk paskui gali gailėtis dėl tokių žmonių. "Gyvenk lyg tai būtų paskutinė tavo diena!" :)








Atsimink visada- Gyvenk lyg tai būtų paskutinė diena tavo gyvenime. Ir mes turim kiekvieną minutę išnaudot tuo kuo jums patinka. Ir jei tau kažkas yra ir neturi kam išsipasakot rašyk man el.paštu paaugliusvajones@gmail.com
Emilija <3

2015 m. sausio 22 d., ketvirtadienis

10 dalykų kuriuos turi padaryti per žiemą!

Aišku jau žiema įpusėjo, bet niekad nebūna per vėlu kažko padaryti. Šį kart tikrai tam turėtai rast laiko, nes tai bus įdomu! Kiekvienas dalykas kurį padarai yra smagu ir įsimintina visam gyvenimui. Aš visad sakau "Gyvenk taip lyg ši diena būtų paskutinė" Tai man padeda džiaugtis gyvenimu. Bet jau nusigrybavau. Pasiruošiam irrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... PRADEDAM!


1. Iškepk sausainių

Kaip smagu valgyt sausainius su arbata, kakava arba kava... Apsirengi savo mėgstamiausia megstuką kuris yra kiek didokas ir sau sėdi. Atrodo nuostabiai. Taip net tik atrodo , bet ir yra. Išsikepk sausainių ir arbatos! Jei nežinai sausainių receptų tai paspausk čia , čia ir čia . Jei norėsi noro tikrai netingėsi ir pasidarysi. Manau smagiau gamint būtų su draugėmis! Pasikviesk jas taip pat!


2. Su draugais surenkit sniego karą!

Kai parašiau šį dalyką iškart iškilo prieš akis vaizdas kai mes su pussesere ir pusbroliu buvom kaime ant kalniuko kažkaip pradėjom sniego karą. Buvo taip smagu... dabar to nelabai galima padaryt dėl atšilusio klimato.. Aš labai džiaugiuosi savo tais atsiminimais. Grįžom namo visi šlaput, šlaputėliai. Kol kartais yra proga siūlau jums taip pat tą padaryt. Juk tai bus linksma! Ir net nesvarbu, kad būsi šlapia arba kitą dieną sirgsi. Juk smagu pabūti bent jau su draugais, šeima ir pasidžiaugti tuo sniegu kuris galbūt nelimpa ar jo mažai. 


3. Pasidaryk "jaukų vakarą"

Turbūt iš pavadinimo kai kas susiraukė , o galbūt kažkas nusijuokė? Aš pati iš pradžių galvojau , kad bus nuobodu kol nepabandžiau. Tai faina jei nori bent valandėlei pabūt ramybei. Stebėt mašinų "kamštį" , stebėt žvaigždes, pamąstyt ar šiaip pabūt ramybei. Tu viską sužinosi paspaudus štai čia . Man tikrai patinka tokie dalykai. Vieną kartą tai bandžiau, bet nesigailiu net. Buvo tikrai faina!!!


4. Pačiuožinėk su rogutėm

Kaip pati pasakiau taip ir padariau! Pas mus Vilniuje daaaug sniego. Parašiau užduotį ir pati nuėjau įvykdyt , kol yra sniego. Tie nepavykę čiuožimai... juokas... kritimai.. faina. Būtinai jūs turit tai padaryt. Juk smagiau bus kai pasikviesit klasiokių, draugų , o nuostabiausia kai tai padarysit su šeimos nariais.  Su sese ar broliu. Mama ar tėčiu. Su visais. Juk smagu kai aplinkui vien tik geriausiai pažįstami žmonės. Nesvarbu , kad išeisi su vienu artimu žmogumi. Vistiek tai bus gera ir linksma. Gal netgi linksmiau nei su draugais?



5. Padaryk žaidimų vakarą su šeima

Kas yra geriau nei buvimas su šeima? Manau, kad nieks. Dabar nueik pas savo šeimos narius ir susiplanuok žaidimų vakarą. Kai su šeima įsitaisot patogiose vietose ir pradedat žaist žaidimus. Smagu būna kai renkat taškus , o pabaigoj kas daugiausiai taškų gavo tam duodat prizą. Kad kiti nebūtų liūdni jiems galit taip pat kažką kitokio padovanot.





6. Persitvarkyk kambarį

Kai kambarys yra tose vietose kuriose tau patogu yra geriausia. Visais keturiais metų laikais turi persitvarkyt kambarį. Dabar greit skubėk į kambarį ir viską pirmiau susitvarkyt, o tada dekoruok ir nešiok viską kaip tau patinka. Nesvarbu kitų nuomonė apie tavo kambarį - svarbu tik tavo! Tad nieko negalvok ir greit bėk tai daryti.










7. Padėk tėvams

Klausimas : Kada paskutinį kartą padėjai tėvams? Turbūt neatsimenat net. Dabar mesk viską ir lėk padėt tėvams. Tai gali būt smagu. Galbūt nuėjus mamai padėt virtuvėj jūs surengsit maisto karą? Juk su tėvais taip pat yra smagu žaist ir prisimint viską. Jie taip pat buvo vaikai kažkada. Jie taip pat išdarinėjo įvairias kvailystes. Juk jie ne visada buvo tokio pat amžiaus.








8. Pastatyk senį besmegenį 

Aš tikiu, kad kai buvot mažos jūs su tėvais ėjot statyt senius besmegenius. Linksma prisimint vaikystę. Eik dabar apsirengt ir bėk į lauką. Pasikviesk ką nori. (Kaip ir sakiau - šeima geriausia!) Bus tada smagiau. Aš jau buvau šį dalyką įvykdžius. Bet eisiu perdaryt, nes tada mano senis besmegenis buvo mažas...  Šis dalykas man labai patinka. Dažniausiai kažkodėl einu su tėčiu, nes mama dirba daug.. Nors nėra mamos ir labai liūdna, bet vistiek su tėčiu smagu!








9. Su mama pasidaryk pižamų vakarėlį

Vėl spėsiu. Iš pavadinimo nusijuokėt? Na nematau kažko čia juokingo. Nebent tas juokas iš geros minties ar džiaugsmo. Su mama smagiausia surengt pižamų vakarėlį nei su draugėm. Su draugėm apsipyksi ir pnš. Su mama kitaip. Nesvarbu, kad ji galbūt nemokės kažko daryt - Tu jai padėsi! Aš tai sakau nes esu tai darius. Niekada taip nebuvo smagu. Lyginu su draugėm ir mama. Su draugėm ne taip tikrai smagu. Su mama - kaip ir sakiau kitaip.







10. Viską nufotografuok

Visas tas akimirkas per šią žiemą nufotografuok! Juk tai bus atsimintina. Tas nuotraukas galėsi ir pasikabint. Ir ne tik kitokias akimirkas - gali ir šių užduočių akimirkas. Bus tikraaai smagu! Aš sakau - aš žinau!






Šiam vakarui tiek. Tikiuosi atliksit viską. Iki greito!

Emilja <3

"Jaukus vakaras"

Visiems trūksta ramybės. Juk mokykloj triukšmas, gatvėj taip pat, namie visi barasi. Jei nori ramybės netingėk ir paskaityk šį straipsnį!




Ko reikės jaukiam vakarui?

Kakava/Arbata/Kava

Be arbatos tikrai nieko nebus. Reiks būtinai kažko karšto. Tai gali būt kakava, arbata, kava... Nesvarbu. Svarbu tai kas Tau skanu! Aš tik siūlau kažko karšto. Galit ir limonadą... ir pieną.. Nesvarbu. Kaip ir sakiau - svarbu kas jums skanu!











Patogi vieta

Taip pat reikia patogios vietos. Siūlyčiau prie lango. Man ten labiau patiko. Atsinešiau kėde ir pasidėjus pagalvę ant jos atsisėdau. Štai ir paprasta. Nereikia ten kažkokios "5 žvaigždučių"









Sausainiai arba užkandžiai

Reikėtų sausainių arba užkandžių. Aš rinkausi sausainius. Gaila, bet pirktinius. Nekartokit šios klaidos ir pasigaminkit pačios juk taip skaniau! Jei nenorėsit nieko tai nesidarykit. Gi neverčiu! Kas norisi tai tas taip daro.




Filmas arba knyga

Ir paskutinis dalykas... FILMAS ARBA KNYGA! Galbūt norėtut filmų? Ramiai pažiūrėt. O galbūt knygos? Kurios niekaip negalėjai skaityt per triukšmą. Pasirinkt ką nori ir viskas. Jei įdomu ką aš rinkausi tai atsakysiu - knygą. Kiek paskaičiau ir tada stebėjau žvaigždes.. gurkšnojau kakavą su sausainiais... mąsčiau apie viską.. Tai padariau visai ramybėj ir net nesigailiu :)



Štai ir viskas. Tai labai lengva. Jei bus noras - pasidarysit! Iki kito straipsnio!

Emilija <3

2015 m. sausio 21 d., trečiadienis

Teen Corner virtuvėlė - "frappe" receptai

Sveiki. Šiandien labai gera diena man ir tikiuosi jums? Juk nauja rašytoja! Dabar jums pateiksiu keletas "frappe" receptų. Netingėk ir skaityk toliau!

Šokoladinė frapė


Reikės:
50 gramų juodo šokolado
1 šaukštelio cukraus
200 ml stiprios kavos
120 ml vanilinių ledų

Kaip gaminti?:

Šokoladą ir cukrų ištirpinkite karštoje kavoje. Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti. Uždenkite ir kelias valandas laikykite šaldiklyje. Tuomet sukrėskite viską į plaktuvą ir gerai išplakite. Paragaukite - jei trūksta saldumo, įberkite smulkaus cukraus ir dar šiek tiek paplakite.


Braškinis frapė

Reikės:
40 ml braškių sirupo
2 šaukštelių tirpios kavos
150 ml pieninių arba vaisiniu ledų
200 ml pieno

Kaip gaminti?:

Pieną pašildykite ir ištirpinkite jame kavą. Atvėsinkite. Į plaktuvą supilkite sirupą, pieną, sudėkite ledus ir viską gerai išplakite. Tiekite iškart. Galite papuošt grietinėle ar braškių puselėmis.





A la Starbucks frapė

Reikės:
300 ml atvėsintos ekspreso kavos
2 šaukštelių cukraus
20 ml mėgstamo sirupo (vanilės, riešutų, karamelės, aviečių, gvazdikėlių ar kt.)
10 kubelių ledo
purškiamos grietinėlės

Kaip gaminti?:

Sugrūskite ledukus. Į plaktuvą sudėkite ledukus, supilkite kavą, sirupą ir gerai išplakite. Užpurškite grietinėlės bokštą ir užlašinkite šiek tiek sirupo ant jos.



Šis straipsnis buvo laabai trumpas :// Atsiprašau labai. Tikiuosi pabandysite receptus ir pasakysite kaip jums skonis :)

2015 m. sausio 20 d., antradienis

Skelbiam rašytojos atrankos nugalėtoja!

Mane ši rašytojų atranka kiek nuliūdino. Rašė tik VIENAS žmogutis... Na ir jis laimėjo. Ta kuri skaito jau susiprato ir džiaugiasi iš laimės. Taip taip. Sveikinu tave! :*

Kiti nesuprato? Na jei nesuprato tai aš paskelbsiu

LAIMĖJO
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hey. Tau ten negalima..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..

.
.
.
.
.
.
Nu baaaaik.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
Aš visiškai rimtai. :))
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Na gerai..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
Kadangi jau nori labai...
..
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
LAIMĖJO...............................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

.
.
RAMINTA JEGOROVAITĖ


Sveikinimai. :** Su tavim bus susisiekta per gmail'ą. O visiems kitiems.. Linkiu dalyvaut kitoje atrankoje. :))



Emilija <3

Straipsniai jaunoms mūsų blogo skaitytojoms. "Pagalba jaunesnėms" (1 dalis jau čia pat)

Sugalvojau rašyt straipsnius per kuriuos padėsiu kiek jaunesnėms mūsų blogo skaitytojoms. Tos temos bus nuo lytinio brendimo iki sporto. Manau kai kurie straipsniai bus įdomūs ir kitoms. Apie sportą norėčiau, kad visos skaitytų. Nenorėčiau kažko laukt ir pradėsiu.

Kaip auga krūtys?

Tiesa sakant šia tema nelabai norėjau kalbėt, bet juk reikia?

Brendimo metu krūtys paprastai vystosi keturiais etapais.  Jei tau atrodo, kad vieną kurį etapą prašokai, nepulk į paniką - ne visos mergaitės bręsta vienodai. Tarp pirmo ir ketvirto etapo gali praeiti nuo ketverių iki penkerių metų. Tavo krūtys galutinai susiformuos 18 metų.

Liemenėlė 

Jei tavo krūtys jau pradėjo augti, pagalvok, ar ne laikas nešioti liemenėlę, ir kaip žinoti, kada tas laikas ateis. Tai priklauso nuo to, ar tavo krūtys didelės, ar mažos. Gali pradėti nuo sportinių liemenėlių, nešioti jas kaip viršutinę drabužių dalį, ypač jei aktyviai sportuoji. Jei tavo krūtinė didelė, patartina liemenėlę dėvėti visą laiką. Tik nepulk jos pirkti vien dėl to, kad likai vienintelė klasėje jos nedėvinti. Liemenėlę pradėk nešioti tada, kai su ja jausiesi daug patogiau nei be jos. Labai svarbu atrasti sau tinkamą dydį. Liemenėlių dydžiai žymimi skaičiumi ir raide. Skaičius rodo krūtinės apimtį matuojant po krūtimis, raidė - liemenėlės kaušelio, tai yra tavo krūtų, dydį. Liemenėlės parduodamos tokių kaušelių dydžių: A, AA, AAA, B, C, D, E... Dažniausia krūtinės apimtis - B ir C. Liemenėlės (krūtinės apimties) dydžiai - 65, 70, 75, 80, 85, 90 arba 1, 2, 3, 4, 5 ar XS, S, M, L, XL. Jei jau žinai savo liemenėlės dydį, pamėgink ją PASIMATUOTI. Išsirink parduotuvę su gerai įrengtomis persirengimo kabinomis, kur būtų dideli veidrodžiai, kurioje gausus modelių, spalvų ir (svarbiausia) dydžių pasirinkimas.


Gera liemenėlė ta, kurią užsisegusi jausiesi taip, tarsi jos nebūtų. Tai reiškia, kad jos forma ir dydis puikiai tinka tavo krūtims. Jei liemenėlė pernelyg maža, nusiėmusi pamatysi odoje įsispaudusias rumbes. Kita vertus, per didelė liemenėlė blogai prilaikys krūtis. Netinkama jų padėtis užsisegus liemenėlę tavo besivystančiai krūtinei padarys daugiau žalos nei naudos. Prieš eidama gult visuomet nusisek liemenėlę, nes be jos miegoti daug patogiau.







Šiam kartui tik tiek. Rašysiu po mažai ,  nes tada bus įdomiau. Tikiuosi padėjau? Ateee.

Miegas

Kaip žinote - visiems reikia miego. Miega dideli ir maži. Šiandien pakalbėsim miego tema. Šioje temoje pamatysit "Ką atskleidžia tavo miego poza?" , "25 netikėtini faktai apie miegą" , "6 patarimai kaip per naktį pagražėti" bei "Miego įpročiai, kurie kenkia tavo grožiui" 

Ką atskleidžia tavo miego poza?

Kūdikėlis

Tai pati jaukiausia, švelniausia ir dažniausia poza – susirietus į kamuoliuką ant šono, kojos sulenktos, rankos apkabinusios pagalvę, dažniausiai įsitaisoma jaukiausiame, saugiausiame lovos kampe. Taip miega net 40 proc. žmonių, dažniausiai moterų.
Pozos reikšmė – kūdikėliai dažnai jaučiasi nesaugūs, silpni, išsigandę gyvenimo, todėl ieško užuovėjos, patarimo ar patikimo, už save stipresnio partnerio. Pavojaus akivaizdoje tokie žmonės sutrinka, jiems reikia į kažką atsiremti, pasitikėti. Taip miegančios merginos dažniausiai tampa švelniomis mamomis, geromis žmonomis ir šauniomis draugėmis su viena sąlyga – šalia turi atsirasti rūpestingas ir atidus, jas apsaugantis vyras. Kūdikėliai linkę svajoti, fantazuoti. Medikai, tyrinėje tokia poza miegančius, įspėja: gresia neurozės, nerimo, isterijos priepuoliai, kepenų ar kasos veiklos sutrikimai.

Miegančioji gražuolė

Miegant ant nugaros mažiausiai nukenčia veido oda, krūtų stangrumas, stuburas ir net šukuosena! Tai totaliai atsipalaidavusio, gyvenimo džiaugsme skendinčio žmogaus miegas. Taip turėtų ilsėtis visi, besirūpinantys grožiu ir sveikata.
Pozos reikšmė – gražuolės jaučiasi ne tik lovos, bet ir gyvenimo valdovėmis, ši poza neretai vadinama karališka. Ji būdinga stiprioms, savimi pasitikinčioms asmenybėms, kurios puikiai vairuoja savo gyvenimą. Jokie netikėtumai nesutrukdys siekti savo tikslo! Kartais kyla net pavojus pervertinti jėgas ir įklimpti į arogancijos, „žvaigždiškumo“ liūną. Tačiau iš kitos pusės – tai labai draugiškos asmenybės, sugebančios padėti kitiems, kai to labai reikia. Medikų verdiktas: tokia poza neretai išduoda, kad žmogus turi širdies ir kraujotakos sistemos ar kvėpavimo sutrikimų.

Kaip lapas


Gulėjimas ant pilvo – sveikiausia, gydytojų rekomenduojama poza, aišku, jei vakarienei nesukirtai šeimyninės picos. Taip gulint geriau veikia žarnynas ir greičiau užmiegama. Įsitaisoma ant pilvo, rankos aplink pagalvę, galva pasukta į šoną – iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad žmogus nori paskelbti, kad ši lova priklauso tik jam. Jei miega du „lapai“, reikia itin plačios lovos, net jei miegaliai ploni it nendrelės. Tiesa, vienos medikų nuomonės nėra – ispanų mokslininkai neseniai paskelbė, kad būtent ši poza labiausiai kenkia tiek vyrų potencijai, tiek moterų vaisingumui...
Pozos reikšmė: į lovą it lapai krentantys skaudžiai reaguoja į kritiką, yra labai pažeidžiami. Jie įsitikinę savo teisumu, savo sprendimais, todėl neduok Dieve jiems prieštarauti. Lapukai nemėgsta staigmenų, stengiasi jų išvengti, nes bet koks neaiškumas kvepia pavojais, o jie visada nori, kad įvykiai būtų kontroliuojami ir klostytųsi pagal jų planą. Todėl tokią pozą mėgstantys pasižymi punktualumu, racionalumu, tvarkingumu – jie be galo daug dėmesio skiria smulkmenoms, kartais kitus erzina perdėtu pedantizmu. Medikai įspėja: lapukai dažnai viduje jaučiasi nervingi, jiems gresia nervinio pobūdžio ligos, taip pat gali būti, kad tokią pozą jie intuityviai renkasi, saugodami savo silpną vietą – skrandį bei žarnyną.

Vienuolis

Įsitaisyti ant kairiojo šono rekomenduoja Tibeto medicinos žinovai, teigiantys, kad tokiu būdu net prailgėja gyvenimo trukmė! Esą pagerėjanti kraujotaka, o žmogus labiausiai atsipalaiduoja ir nusiramina.
Taip miegantys dažniausiai pasižymi gerai veikiančiomis smegenimis ir stabilia psichika – jie analitikai ir mąstytojai, išlaikę sveiko proto ir ramios dvasios pusiausvyrą. Žino savo vertę, greitai prisitaiko prie naujų aplinkybių, susiranda draugų, lengvai įveikia sunkumus. Jiems sekasi meilėje, nes yra atviri, vertinantys kitą asmenybę ir nuoširdžiai besidomintys kito žmogaus jausmais. Vienuoliai, net susipykę, stengiasi neiti miegoti į atskirą lovą, nes puikiai žino, jog tai konflikto neišspręs. Priešingai – dar labiau atitolins. O miegant kartu, naktį atsipalaidavus, kūnai nejučia prisilies vienas prie kito, ir visi piktumai dings.


25 netikėti faktai apie miegą

  1. Idealiausias laikotarpis užmigti – 10–15 minučių. Jei lūžti greičiau nei per penkias minutes, nieko gera. Matyt, esi pervargusi ir kurį laiką nemiegojusi tiek, kiek reikia. Atkreipti į tai dėmesį būtina net tada, jei jautiesi budri.
  2. 67 proc. moterų per menstruacijas kamuoja nemiga. Pagrindinė tokio negalavimo priežastis – sumažėjęs progesterono kiekis, mat šis hormonas veikia raminamai.
  3. Aštuonios valandos miego – sąlyginis skaičius. Daugelio mokslininkų teigimu, ir 5–6 gero, nepertraukiamo miego valandos organizmui suteikia pakankamai energijos. Vis dėlto kiekvienam – sava norma. Vieniems pakanka šešių valandų, kitiems reikia dešimt. Štai Napoleonas bluostą sudėdavo vos keturioms valandoms ir kuo puikiausiai realizuodavo savo karžygiškus planus, o Albertas Einsteinas iš lovos nesikeldavo 12 valandų ir gyrėsi, kad reliatyvumo teorija jį aplankiusi sapne. Labai svarbu įsiklausyti į savo biologinį laikrodį, gultis ir nubusti tuo pat metu. Beje, kuo žmogus vyresnis, tuo mažiau miego jam reikia.
  4. Jei kas nors tave pažadintų per lėtojo miego fazę, jaustumeisi tarsi sudaužyta, pavargusi, net jei būtum miegojusi dešimt valandų. O štai nubusti per greitojo miego fazę ganėtinai lengva net miegojus tik šešias valandas. Šios fazės nuolat keičia viena kitą, todėl galima apskaičiuoti idealų laiką nubusti. Jis bus praėjus maždaug keturioms su puse, šešioms ir septynioms su puse valandos nuo tada, kai užmigai.
  5. Net 15 minučių popiečio miego – į naudą! Spėsi atsijungti, tačiau dar nepereisi į lėtojo miego fazę. Užtat nubusi atsigavusi.
  6. Žinai, kurioje vietoje pirmiausia susiformuoja raukšlių? Ant kaklo. O žinai, kodėl taip nutinka? Dėl netinkamos galvos padėties miegant ir pernelyg aukštos pagalvės. Visiškai be jos miegoti taip pat nerekomenduojama: stabdomas detoksikacijos procesas, paburksta paakiai. Jei nori, kad viskas būtų teisingai, žiūrėk, kad tik galva ilsėtųsi ant neaukštos pagalvės. Tai, jog prieš miegą negalima daug gerti ir valgyti sūraus maisto, tikimės, jau žinai.
  7. Yra tokia patarlė: “Karalius miega ant nugaros, išminčius – ant šono, o turtuolis – ant pilvo”. Iš tiesų įvairių mokyklų mokslininkai ir medikai niekaip negali sutarti, kokia miego poza pati geriausia. Kiekvienai būdinga savų pranašumų bei trūkumų. Jei nori būti ilgiau graži, miegok ant nugaros, nes gulint ant šono ar pilvo greičiau raukšlėjasi skruostai bei krūtinė. Nori išmokti miegoti ant nugaros? Po keliais kišk susuktą apklotą ar pagalvėlę – miegant bus sunkiau apsisukti. Arba gali apsikamšyti pagalvėmis iš šonų. Kitas būdas kovoti su raukšlėmis – pagalvės užvalkalas iš atlaso ar šilko. Šie audiniai nelamdo veido odos.
  8. Trys valandos iki miego – laikas, kuriuo nebegalimi jokie fiziniai pratimai. Tikėjaisi atlikti mėgstamą jogos pratimų kompleksą, vėliau atsipalaiduoti šiltoje vonioje ir eiti miegoti? Ne. Organizmui reikia laiko nusiteikti.
  9. Kūno atšalimas sukelia mieguistumą. Tai labai pavojinga lauke žvarbiu oru, tačiau labai pravartu miegamajame: palaikyk jame 16–20 °C temperatūrą.
  10. Be abejo, prieš miegą valgyti nesveika, tačiau kai kurie produktai teigiamai veikia jo kokybę. Pameni – kadaise mama vakarais girdė šiltu pienu su medumi? Neprošal ir viso grūdo duonos gabalėlis ar sausainis. Pieno naudos paslaptis – aminorūgštis triptofanas, skatinantis organizmą gaminti džiaugsmo hormoną serotoniną. Tačiau jam susidaryti reikia ir angliavandenių – medaus ar viso grūdo duonos (sausainio). Triptofano gausu ir raudonuosiuose ikruose, riešutuose, ankštiniuose augaluose, sūryje, kalakutienoje, žuvyse, kiaušiniuose, grybuose, avižose, bananuose. Susirask daugiau informacijos ir susidaryk asmeninį sapnoraštį.
  11. Vyšnios skatina organizmą gaminti melatoniną. Vadinasi, stiklinė vyšnių sulčių – geriausi migdomieji. Net geresni nei pienas.
  12. Niekaip nepavyksta sublogti? Pagalvok, kiek ir kaip miegi. Neišsimiegojimas sužlugdo visas tavo pastangas, dedamas į dietą. Ne todėl, kad nemiegodama prisikemši daugiau maisto. Tiesiog organizmui nemiga sukelia stresą, ir jis ginasi gamindamas alkio hormoną greliną. Mažėja ir apetitą slopinančio leptino. Padaugėja streso hormono kortizolio, dėl to greičiau sintetinama gliukozė, vadinasi, kaupiasi riebalai. Jei dar nepavargai nuo organinės chemijos informacijos, priduriame: miegant hipofizė (posmegeninė liauka) gamina augimo hormoną, kuriam veikiant greičiau tirpsta riebalai. Tad miegok ir lieknėk!
  13. Australijos mokslininkų atliktų tyrimų duomenimis, “pelėdų” šansai nutukti yra pusantro karto didesni nei “vieversių”.
  14. Nepamiršk, kad prieš naktį būtina pasirūpinti oda. Miegant organizmas geriausiai pasisavina visas kosmetikos medžiagas: ir drėkinamąsias, ir maitinamąsias, ir nuo raukšlių. Naktiniu kremu tepkis likus pusvalandžiui iki miego – kad įsigertų į odą, bet ne į pagalvę. Aktyviausiai ląstelės atsinaujina nuo 21 iki 23 valandos. Tada organizmas maksimaliai pasirengęs miegoti. Šiuo metu ir trauk į lovą, jei nori spėti į “grožio seansą” – jis trunka tik iki vidurnakčio.
  15. Jei susiruošei žiemos atostogas praleisti atogrąžose, žinok: miegas – geriausia priemonė ultravioletinių saulės spindulių išvargintai odai atgaivinti. Miegant vyksta audinių regeneracija, gaminama daugiau baltymų – statybinės ląstelių medžiagos.
  16. Rytų šalyse įprasta miegoti pasukus galvą į rytus, o Vakarų šalyse – į šiaurę. Tokie sprendimai susiję su magnetinėmis Žemės linijomis. Tyrimų duomenimis, pervargęs žmogus linkęs gultis galva į rytus. Tačiau jei prieš tai jis buvo stipriai susijaudinęs, miegodamas pasisuka galva į šiaurę. Kūnas pats randa geriausią padėtį – svarbu tik, kad lova būtų pakankamai plati tai padaryti.
  17. Honkongo mokslininkai išsiaiškino, kad erotiniai sapnai dažniausiai aplanko miegančiuosius ant pilvo. Greičiausia dėl tokių išdaigų kaltas kvėpavimas – kniūbsčiai kvėpuoti sunkiau.
  18. Daugelio manymu, vakare išgėrus vieną kitą taurę vyno geriau miegama. Visiškai ne! Taip, alkoholis gali greitai išversti iš kojų, tačiau jis bus ir tas, kuris tave prikels vidurnaktį. Mat baigsis jo skaidymo procesas, o tada – sveika, nemiga.
  19. Bioenergetikų nuomone, skraidyti sapne – dvasinio augimo ir asmenybės tobulėjimo ženklas. Remiantis kita versija, tai susiję su smegenų vystymusi. Todėl suaugusieji iš esmės ir nustoja sapnuose skraidyti. Bet kuriuo atveju sveikiname, jeigu sapne skraidai: vienaip ar kitaip tai reiškia, kad augi – gal fiziškai, gal dvasiškai.
  20. Biologiškai aktyvus taškas, kurį masažuojant greičiau užmigsi, yra momenėlyje. Įsivaizduok nuo vienos ausies iki kitos viršugalviu einančią liniją. Jos centras ir bus tas taškas. Kitas slepiasi tarpunosio viduryje. Tiesiog lengvai paspaudyk tas vietas pirštų galiukais. Taip pat galima ramiai gulint ant nugaros liežuviu paspaudyti tašką, esantį burnoje po apatiniais priekiniais dantimis.
  21. Būna, dar nemiegi, tik snaudi, ir staiga jauti, tarsi kažin kur kristum, po kojomis – jokio pagrindo. Nieko baisaus: toks jausmas aplanko apie 70 proc. žmonių. Taip organizmas reaguoja, kai kūnas iš vertikalios padėties pereina į horizontalią. Smegenys kiek susimaišė ir pasiuntė raumenims kritimo signalą. Šie susitraukė, o tu – sutrūkčiojai.
  22. Labai nesunkus pratimas atsikratyti nemigos: staigiai įtempk visus raumenis, palaikyk 10–20 sekundžių, o tada visiškai atpalaiduok. Pakartok kelis kartus, ir pajusi palengvėjimą.
  23. Kamuoja neramūs sapnai? Tikėtina, tau stinga magnio. Jo yra džiovintuose abrikosuose, riešutuose (ypač migdoluose), mėsoje, kukurūzų dribsniuose, špinatuose, brokoliuose, viso grūdo duonoje.
  24. Psichologų nuomone, geriausiai miegą skatina mėlynos ir violetinės bei aukso ir dramblio kaulo spalvų patalynė. Nedažyk miegamojo sienų ryškiai.
  25. Pitsburgo (JAV) mokslininkai rekomenduoja vietoj migdomųjų rinktis šaltą kaktos kompresą. Jis padės apmalšinti smegenų aktyvumą. Tokią procedūrą geriausia atlikti likus maždaug valandai iki miego.


6 patarimai kaip per naktį pagražėti

  • Prieš miegą būtina nusivalyti makiažą
 Jo sluoksnis neleidžia odai kvėpuoti, užkemša poras. Be to, per dieną prie makiažo prilimpa daugybė dulkių. Geriausia jei jį nusivalysi valomuoju pieneliu ir nusiprausi vandeniu. Kitaip odą gali išberti, greičiau atsiras raukšlių. Jei esi mirtinai pavargusi, makiažą nuvalyk bent jau makiažo servetėlėmis. Tačiau jomis taip pat nepiktnaudžiauk – iki galo nenuvalo, ant veido lieka valiklio sluoksnis, o odos trynimas ją tampo ir sendina.
  • Geras miegas - skaisti oda
Kasnakt reiktų miegoti bent aštuonias valandas. Tačiau miegas miegui nėra lygus. Todėl jei tame pačiame kambaryje bus įjungtas televizorius, šonus spaus nepatogus čiužinys ar bus per karštą, nepadės nė aštuonios valandos. Geriausia miegoti vėsiame kambaryje, tyloje ir tamsoje. Tam net gali įsigyti ausų kamštukus ir miego raištį akims. Be to, mobilusis telefonas taip pat turėtų likti kitame kambaryje. Mokslininkai nustatė, kad melsva jo skleidžiama šviesa sendina.

  • Rinkis šilkinę patalynę
Geriausia miego poza – ant nugaros. Tada veidas nesitrina į pagalvę, oda nesitampo ir lėčiau sensta. Dar galima nusipirkti specialią figūrinę pagalvę – su ja bus patogu miegoti ir ant šono. Tačiau jei miegi ant pilvo ar neturi specialios pagalvės, rinkis šilkinę patalynę. Medvilnė ir linas pernelyg grubūs audiniai plonai veido odai. Beje, šilkinė patalynė gerai ne tik tavo odai, bet ir plaukams – apsaugo juos nuo lūžinėjimo. Taip pat nepamiršk, kad patalynė turi būti itin švari. Jei kankina spuogai, pagalvės užvalkalą keisk du kartus per savaitę.

  • Nakties metu oda gamina daugiau kolageno, tačiau taip pat netenka net 25 proc. daugiau vandens nei dieną
Todėl susikurk vakarinį odos drėkinimo ritualą. Veidą švariai nusiprausk, pasipurkšk tinkamu gėlių vandeniu. Pavyzdžiui, rožių ar levandų vanduo tiks bet kokiam odos tipui, o kvapas nuramins. Kol veido oda drėgna, patepk drėkinamuoju serumu. Galiausiai ant sausos odos tepk drėkinamąjį kremą. Jei oda itin sausa, drėkinamąjį kremą keisk maitinamuoju, o jei riebi – drėkinamąja žele.
  • Paakių kremą tepk ne tik jam skirtoje vietoje, bet ir ant lūpų
Jis pritaikytas jautriai ir plonai odai bei stipriai ją drėkina. Jei nori itin gundančių lūpų, vakare nušveisk su sausu dantų šepetėliu ir patepk kremu.

  • Pėdas ir plaštakas ištepk kūno kauke arba šiltu argano aliejumi 
Užsimauk medvilnines arba vilnones kojines ir pirštines ir griūk į lovą. Ryte galėsi džiaugtis itin švelnia rankų ir pėdų oda. Arganų aliejumi gali ištepti ir plaukus. Juos susuk į ploną rankšluostį ir palik per naktį. Ryte išrinkusi plaukus pastebėsi, kad jie ėmė labiau žvilgėti ir tapo kur kas švelnesni.



Miego įpročiai, kurie kenkia tavo grožiui

  • Miegok ant pagalvės su satininiu ar šilkiniu užvalkalu
Miegodama ant šilko ar satino, ryte atsikelsi tvarkingais plaukais, o ne su varnų lizdu ant galvos. Tokios medžiagos tekstūra švelnina raukšles ir raukšleles, nes sumažėja odos trintis į pagalvę. „Šilkas tausoja plaukus – padeda išvengti jų lūžinėjimo ir vėlimosi, – sako dermatologė Jesleen Ahluwalia iš Spring Street dermatologijos klinikos Niujorke. – Jis taip pat tausoja veidą – oda maloniai slysta šilku, todėl nesiformuoja raukšlės.

  • Miegok ant nugaros
Kalbant apie raukšles, miegodama ant nugaros, užkirsi kelią joms formuotis. „Pakartotinis spaudimas ir trynimas sukelia odos nelygumus, kurie ilgainiui gali tapti giliomis raukšlėmis, – sako J. Ahluwalia. – Žmogus, nuolat miegantis ant vieno šono, gali turėti daugiau raukšlių toje veido pusėje, ant kurios miega, lyginat su kita puse“. 
O jei po nakties akys būna patinusios, pamėgink miegoti ant kelių pagalvių. „Kai galva guli kūno lygyje, aplink akis gali susikaupti skysčių“, – sako dermatologė iš Vašingtono Elizabeth Tanzi.

  • Drėkink, drėkink, drėkink
Jei ryte nori atrodyti gaivi ir pailsėjusi, vakare veidą tepk naktiniu kremu su hialurono rūgštimi. Ji pritraukia drėgmę į odą, todėl raukšlės išsilygina, sako dermatologė iš Niujorko Francesca Fusco. Daktarė D. Jaliman rekomenduoja prieš miegą lūpas būtinai pasitepti lūpų balzamu, blakstienas sudrėkinti specialiu blakstienų kondicionieriumi, o odą būtinai palepinti naktiniu grožio kremu ar serumu. Šie produktai veiksmingiausiai veikia odos atstatomojo ciklo metu, tai yra naktį, aiškina ji.

  • Dažnai keisk pagalvės užvalkalą
„Dažnai skalbk pagalvės užvalkalą, kad odai netektų aštuonias valandas ilsėtis ant bakterijų knibždėlyno“, – pataria makiažo meistrė iš Čikagos Alle Connell. Daktarė J. Ahluwalia sako, kad pagalvės užvalkalą reikėtų keisti du kartus per savaitę, o tomis dienomis, kai užvalkalas nekeičiamas, derėtų apversti pagalvę ir miegoti ant kitos pusės.

  • Miegok įjungusi oro drėkintuvą
Tikriausiai žinai, kad reikia gerti kuo daugiau vandens, nes tai sveika odai. Tačiau kol miegame, gerti vandens mes negalime, tad naktį odos drėgmę palaikyk miegamajame įjungusi oro drėkintuvą. Tai ypač svarbu žiemą, kai oda itin linkusi išsausėti. Jeigu drėkintuvo neturi, ant radiatoriaus padžiauk drėgną rankšluostį.

  • Prieš miegą nevalgyk itin sūraus maisto
„Geriant alkoholį, kūnas netenka daug skysčių, – sako F. Fusco. Kad kompensuotų šį drėgmės trūkumą, organizmas ima kaupti natūralius skysčius aplink akis ir kitose vietose. Panašų poveikį turi ir druska, tad vakare prisivalgę sūraus maisto, ryte veidrodyje pamatome paburkusį veidą.“ 

  • Plaukus susirišk į laisvą kuodą
Naktį veidas neturėtų liestis prie plaukų, kad natūralūs plaukuose esantys riebalai nesugadintų veido spalvos. Tačiau labai stipriai veržti plaukų nereikėtų, nes jie gali pradėti lūžinėti. A. Conell pataria apvynioti plaukus plonu šalikėliu (idealiausia – šilkiniu), o dr. J. Ahluwalia sako, kad nakčiai susikėlusi plaukus ir juos susirišusi, išsaugosi gražią šukuoseną.

  • Miegoti eik tik švariu veidu
„Daugybė merginų eina miegoti nenusivaliusios makiažo, o ryte stebisi, kodėl ryte pabunda su juodais ratilais aplink akis, – sako makiažo meistrė iš Niujorko Emily Kate Warren. – Ogi būtent todėl.“ Kai prieš miegą nenusivalome makiažo, nukenčia ne tik paakiai, bet ir veido oda – poros užsikemša ir gali atsirasti spuogų.



Na vaa. Šiandienai tiek. Tikiuosi patiko! <3

2015 m. sausio 19 d., pirmadienis

Kelionės + interviu!

Iškart atsiprašom , kad per šias dienas nieko nekėlėm. Nelabai turėjom laiko. Bet pasistengsim kiek suaktyvėt. O einant prie reikalo šiandien jums aprašysiu apie keliones. Aprašysiu šių metų rekomenduojamas šalis , kelionių horoskopą , bei ką dėtis į keliones. Nepamirškim ir interviu su trimis merginomis!

Šių metų rekomenduojamos šalys

  1. Ispanija
  2. Prancūzija
  3. Tenerifė
  4. Tailandas
  5. Malta
  6. Italija
  7. Barselona
  8. Turkija
  9. Londonas
  10. Dubajus
Apie šias šalis

  1. Ispanija
Ispanijos karalystė - valstybė Europos pietvakariuose. Ribojasi su Portugalija vakaruose. Ispanijoje nuostabu tiek vasara tiek žiema!









2. Prancūzija

Visi turbūt žino , kad Paryžius yra Prancūzijos sostinė. Jei mėgstate slidinėt ir dar gerai mokat - Prancūzija būtent jums!







3. Tenerifė

Nežinau ką galėčiau pasakyt apie Tenerifę. Tenerifės nuostabus klimatas visada vilioja turistus! Nepamirškim , kad ten labai gražu! 





4. Tailandas

Tailandas - jo sostinė Bankoka. Pažiūrėjus į paveiksliuką tai atrodo lyg pasakos šalis. Nes ten taip gražu! 







5. Malta

Priėjome ir Maltą. Malta neatsilieka savo gražumu nuo Tailando. Maltos sostinė yra Valeta. Maltoj siūlau tikrai apsilankyt. 







6. Italija

Italijoj tai pat slidinėt siūlau. Italijos sostinė Roma. (Siūlau pasidomėt Romos istorija , nes man ji paliko įspūdį. Tie amfiteatrai ir t.t.) Italijoje ne tik gera slidinėt - ji yra ir labai graži!




7. Barselona

Barselona yra Ispanijoje! :D Barselonoje yra tikrai faina ir tikrai apsilankykit. Manau nepasigailėsit!






8. Turkija

Turkijos sostinė Ankara. Jei tikrai vasara važiuosite į Turkija tai labai gerai pasiruoškite! Ten bus labai karšta. 








9.Londonas

Londoną turbūt visi žino. Londonas Anglijos ir Jungtinės Karalystės sostinė. Londone nebuvus , bet tikiuosi nuvarysiu ten dar kažkada. 







10. Dubajus

Dubajus yra didelis ir gražumu išsiskirentis miestas. Nesu tai pat ten buvus , bet iš vaizdo galbūt visai ir norėčiau.








Intervių su Kornelija Ronkute, Raminta Jegorovaite ir Emilija Petuškaite

Aš: Kur esate keliavusios?
Kornelija: Į kitas šalis, dar deja neteko keliaut.. (Liūdi)
Raminta: Jei imant šalis, tai niekur. O jei miestus, daug kur. (Šypsosi)
Emilija: Oho. Geras klausimas. Esu daug kur nukeliavus. Jei norite sužinot kur tai dabar pasakysiu. Esu buvus Austrijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Vengrijoje, Vokietijoje. Didžiojoje Britanijoje, Latvijoje, Italijoje, Čekijoje, Vokietijoje ir t,t, Greitu metu keliausiu GALBŪT į Romą. Paskui važiuosiu vėl į Slovakija ir tada skrisiu į Gruzija. Šiuo metu tiek žinau. Galbūt dar kažkur važiuosiu?

Aš: Į kur norėtute nukeliaut?
Kornelija: Norėčiau nukeliaut į Afriką. (Šypsosi) Gal ir skamba juokingai, bet norėčiau nukeliauti ten, tam, kad pamatyčiau savo akimis kas ten per situacija, o ne vien klausytis per visokias TV laidas...
Raminta: Į Paryžių, Didžiąją Britaniją, Airija (Šypsosi) Ir dar kelias šalis (Nurausta)
Emilija: Į Paryžių, Londoną, Airiją, Romą, Ameriką. (Šypsosi)

Aš: O kurioje šalyje norėtute gyvent?
Kornelija: Anglijoje (Šypsosi) Londone (Šypsosi)
Raminta: Manau, kad Didžiojoje Britanijoje. (Šypsosi)
Emilija: Aišku , kad Didžiojoje Britanijoje! (Plačiai nusišypso)

Aš: Galbūt turite daiktų iš kitos šalies? (Gal kas atvežė, o gal nusipirkote per internetą?)
Kornelija: Na turiu taupyklę iš Olandijos tik tiek. (Šypsosi) Ai! Dar turiu pora taurių ir lygtais dabar viską paminėjau (šypsosi)
Raminta: Turiu. Tiksliai nežinau kiek, bet lygtais 1-3 daiktus (Šypsosi)
Emilija: O taip... JŲ LABAI DAUG TURIU! Ypač su "One Direction" Aš tą grupę dievinu!

Aš: Labai, labai ačiū už atsakymus!
Kornelija: Nėra už ką (Mirkteli) Padėsiu kuo galėsiu (Mirkteli)
Raminta: Tai jums ačiū už klausimus (Plačiai šypsosi)
Emilija: Jums tai pat ačiū! (Nusišypso)

Horoskopas "Kelionės"

Avinas
Keliaudami su šio ženklo žmonėmis, jau nuo pirmų akimirkų pastebėsite jų trykštančią energiją ir veržlumą. Jie labai pakelia nuotaiką, kai kitus jau būna apėmęs kelionės nuovargis. Avinai retai kada paklauso patarimo.
Jeigu jie turi tikslą kur nors nuvykti – vargu ar pasiseks atkalbėti. Avinams ilgesnis buvimas vienoje vietoje sunkiai pakenčiamas. Jiems nuolat reikia įspūdžių, informacijos, naujų pažinčių. Šio ženklo žmonėms dažnai tenka lankytis užsienyje, ir tai pakeičia šių žmonių įvaizdį, sustiprina autoritetą. Be to, tokios kelionės sustiprina Avino žinias ir turi įtakos jo profesinei veiklai.
Trokšdami patirti kelionių džiaugsmą ir tikrą malonumą, Avino ženklo žmonės turėtų stengtis prieš kelionę nepatirti pasiruošimo streso. Priešingu atveju, tai kelioms dienoms gali garantuoti galvos skausmą ir padidėjusį jautrumą. Paklausykite Avino patarimų, kai planuojate vaikų išvyką.

Jautis
Po Jaučio ženklu gimę žmonės profesionaliausiai sugeba įvertinti žemiškąsias vertybes. Jie puikiai planuoja, prekiauja, ūkininkauja, supranta, kad darbu ir atkaklumu pasiekti rezultatai gyvenime yra patys patikimiausi. Jie labai gerai žino, kokia didelė vertybė yra poilsis ir atostogos, ir kaip tai jiems reikalinga. Su atsidavimu dirbantys Jaučiai privalo periodiškai ilsėtis. Jaučiams patartina per atostogas pakeisti gyvenimo būdą, pagyventi sveikuoliškai, intensyviai pasportuoti, pasinaudoti gydomosiomis ir profilaktinėmis procedūromis. Jaučių poilsiui reikalinga ramybė, išpuoselėta aplinka, patogumai. Jie labai jautriai reaguoja į bet kokius dirgiklius, triukšmą.
Vykdami toli, jie dažnai pasirenka kalnus arba tokį kraštą, kuriame ryški riba tarp prabangos ir skurdo, aplinka dvelkia asketiškumu, gyvenama pagal labai griežtus dėsnius. Jaučių parvežti suvenyrai bus praktiškumo ir grožio derinys. Kadangi tarp Jaučių yra daug kolekcionierių, vienas iš kelionės tikslų gali būti kolekcijos papildymas.

Išvykdami į kelionę, jeigu žino, kad teks ilgai sėdėti, Jaučiai būtinai turėtų pasiimti pagalvėlę kaklui.

Dvyniai
Gimusieji po šiuo ženklu žmonės dovanoja pasauliui vis naujas idėjas, trokšta vis naujų įspūdžių ir labai mėgsta bendrauti. Niekas nesugebės Dvynio uždaryti tarp keturių sienų. Jeigu auginate vaiką Dvynį, pagal galimybes sudarykite palankias sąlygas visokeriopai plėstis jo akiračiui. Pastebėta, kad ir suaugusių Dvynių vienatvę kompensuoja vis naujai suplanuotos kelionės, platus pažinčių ratas ir labai aktyvi naujų pažinčių paieška. Sunku įsivaizduoti, kad iš Dvynių galima būtų išgirsti priekaištų dėl ilgos kelionės pėstute – tai žmonės, kuriems turizmas dviračiu, pėsčiųjų žygis teikia labai daug malonumo. Dvyniai niekada neturi pamiršti, kad po dienos įspūdžių ir nuovargio jiems būtinas poilsis ir patogus miegas, nes šio ženklo žmonių nervų sistema yra gana silpna. Dvyniai sunkiai atleis už tai, jeigu bus sutrumpintas kelionės maršrutas. Jie gerai jaučiasi dideliame keliaujančiųjų būryje ir ypač išsiskiria komunikabilumu.
Kad Dvyniai kelionėje nepajustų diskomforto, jie turi pasiimti kuo lengvesnį kelionės lagaminą. Šio ženklo žmonės gali jautriai reaguoti į klimato pasikeitimą. Kelionės vaistinėlėje būtina turėti vaistų nuo peršalimo.

Vėžys
Gimusius po šiuo ženklu žmones stipriai veikia nepastovusis Mėnulis, kuris Vėžius iš kitų išskiria emociniu jautrumu ir uždaru būdu. Vėžys – pats šeimyniškiausias ženklas. Tačiau neapsigaukite manydami, jog tai nuobodūs žmonės; juos traukia ir naujovės, ir kelionės. Vėžiai pirmenybę teikia šeimos turizmui. Jeigu norite po šiuo ženklu gimusiam vaikui padovanoti kelionę, būtinai pagalvokite apie jo saugumą tarp svetimų žmonių. Geriausia, kad jį lydėtų kas nors iš šeimos narių arba labai artimas bičiulis. Apskritai visiems Vėžiams labiau priimtinos kelionės su nedidele keliaujančiųjų grupe. Idealu, jeigu juos sietų bendri interesai ir grupėje būtų jau pažįstamų žmonių. Šie žmonės labai žavisi praeitimi ir istoriniu palikimu; tai dažnai būna lemiamas argumentas renkantis kelionės maršrutą. Vėžių negąsdina atokios vietovės, kurios gali būti atskirtos nuo civilizacijos ir šurmulio; be to, jų sielai labai artima mistika. Jeigu Vėžio genealoginio medžio šaknys yra kitoje šalyje – anksčiau ar vėliau ji bus aplankyta.

Keliauninkai Vėžiai labai jautrūs įspūdžiams ir oro permainoms. Susiruošęs į kelionę Vėžys neturėtų pamiršti, kad turi saikingai vartoti skysčius ir neapsunkinti maistu jautraus savo skrandžio.

Liūtas
Jeigu po šiuo ženklu gimęs žmogus ką nors nusprendė, vargu ar pasiseks kitiems pakeisti jo sumanymą. Stodamas prieš visus nepritariančiuosius, Liūtas gali iškeliauti vienas pasirinktu maršrutu ir tokiu būdu įrodyti savo pranašumą. Kelionėse šio ženklo žmonės semiasi ir kūrybinio įkvėpimo; jie iš anksto nori žinoti visas būsimos kelionės smulkmenas. Paprastai Liūtams nepatinka maršruto pakeitimai (jeigu tai ne jų pačių pasiūlytos permainos). Paprastai tėvai Liūtai nėra linkę palikti savo atžalas namuose ir keliauti vieni. Keliaudami su grupe, jie sunkiai bendraus su savo ženklo žmonėmis, o būdami tarp ryškių asmenybių jie gali susirgti dėmesio stokos “liga”. Atsidūrusiam nelaimėje bendrakeleiviui jie nestokos užuojautos, širdies šilumos ir padės kuo galėdami.

Kraudamiesi kelioninį lagaminą, Liūtai turi pagalvoti ir apie rūbų patogumą bei praktiškumą, o ne tik apie tai, kokį padarys įspūdį. Ryškios klimato permainos bei kiti veiksniai gali neigiamai atsiliepti širdies veiklai. Be to, po Liūto ženklu gimusiems žmonėms kelionėse reikia saugoti savo stuburą.

Mergelė
Apdovanoti racionaliu ir analitiniu mąstymu, pedantiškumu, praktiškumu ir dideliu atsakomybės jausmu šio ženklo žmonės paprastai tik kitų raginami išvyksta pailsėti. Nuolatinis žinių troškimas trumpų atostogų metu tampa jų pačių priešu. Tokios atostogos neduos naudos, nes Mergelės gana sunkiai atsipalaiduoja nuo rūpesčių ir paliktų darbų. Jiems sunkiai suvokiama, kaip galima nieko neveikti.
Didžiausia šių žmonių klaida – atostogos namuose. Mergelėms patinka darbo ir poilsio derinys (optimalus variantas – atostogos kaime). Mergeles taip pat lengva suvilioti poilsiu sanatorijoje, nes savo sveikatai šie žmonės skiria ypatingą dėmesį. Apskritai Mergelėms reikėtų dažniau išvykti į ilgas ir tolimas keliones – tik tai padės iš tiesų gerai pailsėti, atsigauti po patirto streso ar nuovargio, o svarbiausia – atsigauti emociškai.
Šių žmonių organizmas labai jautriai reaguoja į mitybos pasikeitimus; be to, jiems labai svarbi higiena. Į tai būtina atsižvelgti renkantis transporto rūšį, numatant galimus nepatogumus ir keliavimo trukmę.

Svarstyklės
Bet kokiame amžiuje po šiuo ženklu gimę žmonės susidomėję lanko parodas, muziejus, koncertus, madų demonstravimą ir kitus renginius. Tai sudaro ir didžiąją kelionės įspūdžių dalį. Šių žmonių parsivežtų lauktuvių krepšyje kartais galima pasigesti tik praktinę paskirtį turinčių daiktų. Planuodami savo laisvalaikį ar išvyką, Svarstyklių ženklo žmonės ypač daug dėmesio kreips į malonią draugiją. Kadangi labai dažnai Svarstyklėms būna sunku apsispręsti, joms pravers svarūs kitų argumentai. Dažniausiai šie žmonės yra pirmieji, kurie rodo iniciatyvą sutaikydami besiginčijančias puses. Paprastai Svarstyklės būna tarsi gelbėjimosi ratas didelėje keliaujančiųjų grupėje, kur dažniausiai išsiskiria poreikiai ir nuomonės. Po šiuo ženklu gimę žmonės geriau jaučiasi trumpalaikėse kelionėse – greitai pasisotina įspūdžiais ir nori grįžti namo.
Jeigu į kelionę vykstate automobiliu, geriau nesėskite už vairo, o pasimėgaukite keleivio laisve. Ilgos ir tolimos kelionės Svarstyklėms bus malonios tik tada, jeigu nereikės prie nieko derintis. Ilgiau keliaujant, būtina patogiai sėdėti, dažnokai sustoti ir pasimankštinti; o pajutus skausmą juosmens srityje, neleisti jam progresuoti.

Skorpionas
Keliaudami su šio ženklo atstovais ir artimiau su jais susipažinę pajusite, kad Skorpionai yra įdomūs pašnekovai, patrauklios ir ryškios individualybės. Ramioje aplinkoje šie žmonės gali likti ir nepastebėti. Bet atsitikus nelaimei ar kokiai nors suirutei, jie nepasimes ir sugebės mobilizuoti visus. Daug kas nemėgsta Skorpionų už jų kandžias replikas ir kritiką. Nuo mažens šio ženklo žmonės nenori būti priklausomi nuo tėvų globos ir mielai keliauja su svetimais žmonėmis. Pasitikėkite jų ištverme ir tuo, kad mažus Skorpioniukus ne kiekvienas gali nuskriausti.
Skorpionams nebūdinga pasiduoti kitų įtakai, per valandą susikrauti daiktus ir lėkti. Jeigu tai bus jų pačių sumanymas, kovodami už šį tikslą jie laimės, net ignoruodami nepalankias aplinkybes. Jie ilgai svarsto prieš išvykdami į tolimus kraštus, bet jų nuojauta paprastai neapgauna. Galima teigti, kad lankymasis tolimuose kraštuose tobulina Skorpionų uždarą ir maištingą vidinį pasaulį.

Keliaudami ištvermingieji Skorpionai nesiskųsdami patys įveiks visus galimus negalavimus; juos gali palaužti nebent apsinuodijimas arba netikėtas peršalimas.

Šaulys
Tai optimistiškos ir veržlios asmenybės. Jiems labai svarbu, kad kiti juos vertintų kaip autoritetingus ir apsiskaičiusius žmones. Geraširdžiai Šauliai mielai bendrauja, bet visada instinktyviai gina savo nepriklausomybę ir laisvę. Šauliams sunku ilgesnį laiką praleisti vienoje vietoje, ypač per atostogas. Jeigu atostogoms turite labai nedaug laiko, pasirinkite tokią vietą, kurioje niekas nevaržytų ir galėtumėte patirti naujų įspūdžių. Bene didžiausias malonumas Šauliams – tolimos kelionės. Jos tampa neatskiriama jų būties dalimi ir yra efektyviausia priemonė, formuojanti Šaulių pasaulėžiūrą ir plečianti akiratį. Šie žmonės bene geriausiai iš visų prisitaiko, o kelionė ir įveiktas ilgas atstumas paprastai jų neišsekina. Pasirinkę gyvenimą užsienyje, Šauliai paprastai nejaučia vidinio diskomforto ir efektyviau negu kitų ženklų žmonės išnaudoja esamas galimybes.

Keliaujantys Šauliai labai žavingi, spinduliuojantys, mėgstantys pajuokauti. Blogiau, jeigu kelionėje pasikeičia aplinkybės ir jie negali pasiekti savo tikslų – Šauliams paprastai būna sunku susivaldyti kritinėse situacijose. Labai pavojinga įpykusiam Šauliui sėsti už vairo. Kelionėje nepervarkite ir nepersivalgykite; o jeigu jaučiate, jog negaluojate, geriau visai atsisakykite kelionės.

Ožiaragis
Gali pasirodyti, kad šie žmonės yra sukaustyti analitiškumo, bet kai reikia, jie pasielgia ir taktiškai, ir lanksčiai. Dauguma Ožiaragių – gana uždari žmonės; keliaujant grupėje jie gali pasirodyti neprieinami, šaltoki, kiek pesimistiški ir neturintys noro bendrauti. Ožiaragiams taip pat būdingas asketiškumas – jie lengvai prisitaiko prie minimalių kelionės patogumų, dažnai pasirenka didelių fizinių išbandymų reikalaujančias keliones. Šio ženklo žmonės gali iškeliauti vieni ir netgi kažkiek laiko gyventi atsiskyrėlio gyvenimą. Turėdami nedaug laiko ir pasirinkę netolimą kelionę, neatsisakykite malonumų ir romantikos. Tokia išvyka turėtų būti panaši į kelionę po pasakų šalį; idealu, jeigu ta šalis bus prie vandens. Ožiaragiai mėgsta ir išvykas į šventąsias vietas.

Jeigu kasdieniame gyvenime mažai judate, nesportuojate, nesusižavėkite kelione tolėliau pėsčiomis ar dviračiu. Toks krūvis jau kitą dieną jus nuvargins. Visiškai kas kita, jeigu išsirengėte į tolimą kelionę. Galite suplanuoti tokį maršrutą, kuriame teks ilgą atstumą įveikti savo jėgomis – didžiuositės savo ištverme ir galėsite pasidžiaugti naujais įspūdžiais. Nors kartą gyvenime nuvykite į kalnus. Ožiaragiams reikėtų pasisaugoti peršalimo; jautri vieta yra ir keliai bei sąnariai – po dienos krūvio būtinai juos pamasažuokite. Patyrę traumą, turėtumėte ieškoti profesionalios pagalbos.

Vandenis
Po šiuo Zodiako ženklu gimsta originalaus mąstymo ir gyvenimo būdo žmonės. Jų idėjos gali pralenkti laiką ir likti nesuprastos. Bet šie žmonės nesistengia nieko kitiems primesti ir netgi siekia, kad esantys šalia jų taip pat būtų laisvi. Keliaudami su Vandeniais pastebėsite, kaip greitai jie sugeba užmegzti naujus ryšius, elgiasi nevaržomai. Jie tiesiog negali gyventi nebendraudami. Būdamas šalia Vandenio, kiekvieną akimirką gali tikėtis pamatyti vis naują asmenybę.
Šie žmonės pasižymi psichologiniais sugebėjimas, o bendrakeleivius gali nustebinti tiesiog pranašingu ateities žinojimu. Rinkdamiesi kelionę, Vandeniai paprastai ieško ko nors originalaus. Jiems labai svarbios tolimos kelionės. Tačiau turi būti geros gyvenimo sąlygos, skanus maistas ir – jokių nesusipratimų. Norėdami atsikvėpti nuo darbų, Vandeniai teigia, kad geram poilsiui reikalinga ir gera kompanija.

Vandeniai negali pasigirti stipriu imunitetu ir nervų sistema. Nuvykę į saulėtą pakrantę, nepersikaitinkite. O norėdami patirti kuo stipresnių įspūdžių, visada pagalvokite, ar nerizikuojate savo sveikata.

Žuvys 
Po šiuo ženklu gimsta labai jautrūs ir sentimentalūs žmonės; jie tarsi “sugeria” ir teigiamus, ir neigiamus dalykus. Jiems dažnai būna sunku surasti ir išreikšti savąjį “aš”, todėl aplinkinių įtaka ir požiūris šiems žmonėms dažnai būna labai svarbus. Keliaudami su Žuvimis pastebėsite, kad jos labai jautrios grožiui ir harmonijai. Žuvims nėra sunku prisitaikyti, bet nepanorusios bendrauti, jos profesionaliai tylės. Besiruošdamos keliauti, Žuvys pačios neturėtų prisiimti svarbių įsipareigojimų. Joms sunku būti pareigingoms, bet sąžinės graužatis – labai stipri.
Žuvų ženklo žmonės dažnai paklysta nepažįstamoje vietovėje arba dideliame mieste. Panašios problemos būdingos ir vairuojančioms Žuvims. Labai svarbu, kad pasirinktos artimos kelionės nevargintų. Tolimi kraštai gali likti tik svajonė, jeigu tam neskirsite asmeninių pastangų. Atrodytų keista, bet Žuvų gyvenime kartais labai glaudžiai susipina svajonės su realybe, ir daug kas įvyksta lyg mostelėjus burtų lazdele. Po šiuo ženklu gimusius žmones paprastai sužavi šalys, kuriose jaučiama labai stipri religijos ir senų tradicijų įtaka.

Žuvys greitai pavargsta, todėl ypač dėmesingai reikėtų rinktis kelionei skirtą avalynę. Be to, per vieną dieną nereikėtų stengtis visko pamatyti, kad naujų įspūdžių perteklius netrukdytų normaliai pailsėti.

Ką dėtis į keliones?

Tos kurios keliauja tikrai iškyla štai toks klausimas. Pabandysiu padėt!

Kokių Tau daiktų prireiks:

  • Krepšio, lagamino, kuprinės
  • Piniginės su pinigais
  • Raktų nuo namų ar buto
  • Vaistų
  • Termometro (Atsarga gėdos nedaro!)
  • Pleistrų
  • Laikrodžio
  • Mobiliojo telefono ir įkroviklio 
  • Saulės akinių (Aišku jei važiuoji į šiltus kraštus)
  • Knygų, žurnalų, komiksų
  • Ausinukų
  • Tualetinio popieriaus, drėgnų servetėlių
  • Plastikinio maišelio nešvariems apatiniams drabužiams
  • Žaidimo kortų, domino (Pieštuko ir popieriaus)
  • Paplūdimio rankšluosčio ir paplūdimio krepšio (Jei vyksti prie jūros)
  • Krepšelio kosmetikai ir kosmetikos
  • Avalynės
  • Kambarinių šlepečių
  • Fotoaparato 
  • Skėčio (sulankstomo)
  • Kremų
  • Dantų šepetėlio, tūbelės dantų pastos (ir dantų siūlo!)
  • Higieninių įklotų
  • Dezodoranto
  • Vatos diskelių
  • Šampūno ir kondicionieriaus 
  • Dušo želės
  • Muilo ar skysto muilo
  • Veido pienelio 
  • Kūno pienelio
  • Ausų krapštukų
  • Nedidelio veidrodėlio
  • Plaukų šepečio, šukų
  • Manikiūrinių žirklučių, nagų dildės 
  • Naktinių marškinių ar pižamos
  • Apatinio trikotažo
  • Dviejų liemenėlių
  • Kojinių
  • Treningo
  • Džinsų
  • Švarkelio (Pagal sezoną)
  • Megztinių
  • Šilto šaliko, kepurės , pirštinių.


Tikrai nemažas sąrašas! Tikiuosi , kad šis straipsnis jums patiko. Dar kartą atsiprašome ir iki greito! <3